Fotbolls VM 2018

Det är 32 nationer som kvalificerat sig för världsmästerskapet i Ryssland. Bland de som ej lyckats ta sig dit finns bland annat Italien, Holland, Chile och USA. Vilket säger en del om hur tuff konkurrensen varit att ta sig dit.

Vilka är favoriter?

Det finns många bra lag med som har chans att vinna hela turneringen. Men där finns två lag som sticker ut när man ser till oddsen.

  • Brasilien

Som har ett fantastiskt lag och har passerat Tyskland som favoriter till att vinna VM. Brasilien har ett fantastiskt lag med en uppsjö av spelare från den absoluta toppen av klubbfotboll. Deras offensiv är som så många gånger förr väldigt imponerande. Den klarast lysande stjärnan är Neymar med hårt konkurrens av Firmino, Gabriel Jesus och Coutinho.

Trotts detta är det just deras defensiv som gör detta laget så stark. Förutom en fantastiskt stark backlinje med bland annat Thiago Silva, Marquinhos och Marcelo, så har Brasilien en världsmålvakt i Alisson.

  • Tyskland

Som regerande världsmästare är Tyskland en av favoriterna att ta hem VM. Det Tyska landslaget är som vanligt en väldigt starkt lagmaskin. Som är väldigt samspelat, disciplinerade och taktiskt skickliga. En sak som faktiskt skiljer detta laget, från tidigare lag. Är att det finns väldigt många tyska spelare utanför den tyska ligan.Dock får man klara sig utan Neuer i målet, som är ett väldigt tungt avbräck. Men även utan Neuer så är den tyska defensiven en av turneringens absolut starkaste. Men förutom den starka defensiven så finns det gott om offensiva kvalitéer.

Man besitter ett av turneringens starkaste mittfält med Toni Kroos i spetsen. Här finns en uppsjö av spelskickliga spelare vilket ger en enorm bredd. Att kontrollera spelet och matchbilden gör tyskarna väldigt svår slagna.